rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Segmen Blog Saya Hebat

assalamualaikum... muahahaha.. tak habis-habis dengan segmen dengan GA dari hari tu.... hihi... jangan marah tau... marah dia orang.. tu.. dia orang suruh masuk.. haha xD  LOL

Hari ni cik Ariira join segmen dari blog atiqah.. ----> http://budakkecikbermonolog.blogspot.com

klik banner bawah ni untuk join ^^

                                          


ok! antara syarat ye.. kena cerita pasal kehebatan blog ni....
ermm... nak cerita apa ni... blog ni tak lah berapa hebat sangat ni... ermm...

ok.. kehebatan blog ni adalah :

1) blog ni kepunyaan Cik Ariira yang sangat meminati Detective Conan.. jadi kalau yang minat jugak... kita boleh share sama-sama pasal DC?? amacam.. ???!!!
2) blog ni simple... tak lah serabut sangat dengan iklan-iklan yang sangat mengganggu penglihatan kita untuk membaca entry seseorang tu... dan menyebabkan agak loading.... *true story in my life*
3)blog ni jugak sekali review terus dapat baca 4 entry... ha.. tak ramai yang macam tu tau.. haha xD

ok tu je.. yg dapat saya senaraikan.. haha.. blog ni tak lah berapa hebat sangat... tapi nanti Cik Ariira dah bercadang untuk buat blog ni Personal Blog and Tips... so nanti korang boleh tanya Cik Ariira tentang tips yang korang nak tau.. disebabkan Cik Ariira ni suka explore dan memberikan idea... jadi mungkin saya boleh bantu korang.. :D  amacam???..

sayonara...

Dress and Domain giveaway

assalamualaikum.. saya sahut ajakan Ameer di shoutbox saye utk join GA ni ...
thanks to Ameer sebab bagi tau saya pasal GA ni.. thanks.. ^-^


klik banner bawah ni utk join ^^..
                                                       

Ameer.. dh siap bincang ngan sponsor??
bila tarikh tamat?? harap belum lagi T.T
berilah kesempatan insan ini untuk join ye T.T

kat comment dh cakap.. but still nk cakap lagi.. saya pilih Random..
meskipun dh lebih 50 org.. T.T

sayonara... ^-^


Cik Lyeen's Giveaway

assalamualaikum..
saya join GA lagi sekali..
GA yang kedua!!
LOL xD

kali ni Cik Ariira join GA dari Cik Lyeen Cupcakes

klik banner bawah ni untuk join!!

                                  
                            Cik Lyeen, actually comel la banner ni tak de yg buruk pon O.o serius ok!

oleh hal yang demikian... saya dengan rasminya meng-tag-kan blogger di bawah ini.. Sayonara!

Miasaranajwa!
Awnee Holmes!

muahahahahaha! *gelak jahat* untuk korang berdua... :P
jangan kejar dengan penyapu sudah -_-"



Year End Giveaway By Cik Bunny

assalamualaikum,, ;)
saya tak pernah join GA sebelum ni..
this is my first! sila bangga cik bunny! haha xD
i'm bunny lover too <3

oh ye klik banner ni untuk join!



sayonara..

Segmen Bloglist Disember PaPa Blogger

assalamualaikum.. ^^
ari ni jalan2 kat group Blogger Tak Perasan Cantik & Tak Perasan Hensem and nampak Nur Ikaa ping pasal segmen papa blogger..

ape lagi join yuk!!

click gambar ni tuk join!




sayonara..

share picture!

assalamualaikum.. ^^
saya nk share picture


Awan Gebu di Langit Biru






assalamualaikum, korang heeeee :D
lama sangat2 tak jumpa ngan korang ek!
terasa rindu pulak!

hari ni nak kongsi pasal awan pulak boleh *tunjuk muka comel jap*

Awan ni biasanye korang tengok sebelah mata je kan??!!
tapi pernah korang terfikir bahawa awan ni banyak berjasa pada kita semua seluruh mahluk kat bumi ni..??
pernah tak?
awan tulah yang menyumbang air(hujan)  pada kita setelah penat mengumpulnya di panas terik mentari..
tpi korang plak pandang sebelah mata je --" *sedihlah wei~*

Awan ni jugak ada banyaaaakkk..... anyaaaaaakkkk.... nyaaaakkk... yaaaaakkk..... aaaakkk.. *echo* bentuk..
kengkadang ada bentuk binatang lah bentuk orang lah tapi yang special ye.. ialah....

gambar ni::::::!!!!

                                         
                                                   gambar ni diambil kat langit kashmir ^^

Ape kata kalau korang luangkan sedikit je masa untuk merenung kembali ape yang korang pernah terlepas sebelum ni?! *cadang je..*
Ingat eh kawan2 memikirkan dan merenungkan kebesaran Allah pun dapat pahala tau.. ^^

di samping itu jgak saya sisipkan kat sini jgak gambar2 awan yg lain.. ^^








p/s: banyak jgak cik Ariira gune ikon ni ari ni -----> ^^

one small step make a huge hope

assalamualaikum.. =)
kesian ye korang.. asyik2 tgk! antara twitter dan facebook..
haha xD kesian korang..

macam mane ngan blog berwajah baru ni.. ^,^
hope feedback yang bgus ok..

hari ni cik ariira kat rumah mak cik! kat felda bukit tongkat.. sebelah ulu belitong..
... erm~ dh tak  dapat nk online hri2.. kelas tambahan PMR is online.. grrr~ >.<
ok 

                                   

cik ariira rasa sudh tiba masa untuk mulakn hidup bru sebab! dh nk PMR! mcm tu pulak --"

p/s : ku menghapdet kerana sudh terlalu rindu dgn blog comel ni xP





Antara Twitter dan Facebook

assalamualaikum, =)
jom kita borak jap..


setiap remaja di Malaysia pasti tidak asing lagi dengan dua laman sosial ini..





laman sosial ini sangat berguna semasa ingin berinteraksi dengan
rakan-rakan maya sama ada dalam negara mahupun luar negara.
melalui dua laman sosial ini, tidak mustahil ada dalam kalangan
rakan-rakan kita yang mempunyai rakan di seluruh dunia.
pasti mereka dapat bertukar-tukar pengetahuan tentang negara
masing-masing.
sememangnya banyak kebaikannya.

ulasan cik ariira:

saya lebih sukakan twitter berbanding fb kerana ramai 
penggunanya yg akan memberikan madah-madah yg sangat 
berguna dalam kehidupan seharian cik ariira. 
fb pula cik ariira akan digunakan untuk berkongsi cerita dan chat dengan rakan-rakan setelah kehabisan kredit phone.. *oppsss!* 
tetapi cik ariira tidak sesekali menolak mana2 laman sosial yg ada, kerana semuanya ada pro dan kontranya. 

p/s: wah! dah mcm penulis yg berkaliber pulak! xD ok ni semua
hanya pandangan saya je ok!! don't take it too serious ok!!


Persahabatan yg Suci

assalamualaikum..
 pepagi mcm ni lah yg best update blog :3

persahabatan yg sejati pasti menjadi asam garam dalam kehidupan seseorang..
semangat setiakawan yg tinggi mampu untuk meyelesaikan segala masalah yang hadir dalam kehidupan mereka..
semestinya pula rakan-rakan akan membantu dalam setiap masalah yg hadir..
setiap orang mempunyai rakan yg sangat dipercayainya untuk diceritakan sesuatu perkara.. misalnya, siapa yg disukainya..

sekiranya korang tertanya-tanya sama ada korang adalah rakan yg sejati ataupun tidak.. fikirlah.. ada atau tidak rahsia yg korang simpan elok-elok dalam kotak fikiran korang tentang rakan kamu itu.. sekiranya ada pasti kamu seorang rakan yg sejati.. semoga persahabatan mu bersama rakan-rakan mu kekal sehingga ke syurga..






P/s: semoga persahabatan ku bersama al-ain, azura, lily, choco dan mia kekal sehingga ke jannah .. amin :)

persiapan raya cik ariira?!

assalamualaikum, korang =)
fuh! waa.. dh berhabuk blog ni..
nmpak beno lama tak update :3

nk wat cam mane ada peperiksaan percubaan lah k untuk PMR..
doakan k please ^^

^_______________________________________^

mcm mane dengan raya korang??
cik ariira rasa mcm raya tahun ni tak bersemnagat lah..
nk PMR..
ceh! cuba tengok eh.. raya seronok2 pastu terus periksa k!
ape cerita ni..
k sabo2

p/s: ape kah point mu meng hapdet blog ni cik ariira oi! hihi saje xP

Cik Ariira balik kampung!


Assalamualaikum, =)
Hai korang rindu kat cik ariira tak??? Amboi~ -,-“
Bersama dengan diiringi lagu percaya padaku oleh ungu kita mulakan perbincangan kita Eh!
Ingat tak cik ariira tak datang kelas tambahan sekolah hari ahad ingat tak ingat tak..
Chop!  korang satu sekolah cik ariira ke? -,-“  don’t talk it anymore :P patutlah korang tak tau hui2 :3

Yes yes and yes,…
Cik ariira balik kampong.. muar…
Haha sebenarnya nak share gambar je kot! -,-“ *tak habis ngan gambar*
Saje je~

                          Ni gambar saya tengah makan.. k saya rasa ni lh gambar paling lawa :3





                                                               Ni ayah and adik saya..


                                                                   Ni gambar sepupu saya..



Dah kita orang kembar so what!!!  :P  *kasar Nampak*   Ni adalah “mak cik” saya yes dia memang muda dari dari saya tapi nak what cam mana dia sepupu ngan mak saya *saya sedang jealous*



Ni pulak gambar mak saya yang comel :3   *sorry eh.. ni gambar crop.. actually kat belakang tu ada gambar yg mendedahkan AURAT.. gak bisa di tunjuk in



Yes! We are couple!! So what! *eh! Kita org couple sebab baju matching je.. :3  lagi pun dia still budak sekolah rendah.. -,-“  ye terserlah kependekan ku itu -_-“ saya mencik!  Memang ayah dia tu tinggi cam galah so~ anak dia pon sekalilah ikot~~~  #mencik!



                                Ni pulak adik dia means adik sepupu saya yg ‘couple’ ngan saya tu..

Ok dah lah banyak cantik and handsome korang nak tengok lebih2 :P

p/s : ni semua adalah antara nukilan ku untuk kenangan cehwah! Haha xD  ni semua saya pergi hari ahad… psssttt!! Yg saya cakap kat atas tulah k~~  #kaki ponteng kelas tambahan  :P




Telok Gorek, Mersing, Johor.

assalamualaikum =)
hehe dah seminggu cik ariira tak update..
suka pulak!

hem2 betol2 kan tekak dulu..
ok!

hari ni nak kongsi gambar je boleh tak.. yes yes memang ada description ye sekali.. klau tak mesti kena reject folio sejarah cik ariira..

then,,, lets begin..

this is Teluk Gorek, Mersing, Johor. =)





comel an an an haha xD ni sepupu saya dia ni kategori FOTOGENIK!!!




ni pulak sepupu saya jugak.. #peminat angry bird :P


look that.. dia orang macam malu2 kucing pulak nak mandi -,-






yang ni pulak adik saya... eehhh!! yg baby tu je ok! yg pegang tu.... pak cik saya..





yg tengah wat peace tu... entah sape tah dia tu tak nak kenallll!!!




em2 ni gambar yg paling saya suka sebab... nama saya lah!!! haha xD



then.. the last.. yes thats my dad and my uncle.
ayah saya yg baju merah tuuuu.... ok.


p/s  :  em2 actually banyak lagi gambar kat sana tapi mana boleh letak klau ada aurat yg terdedah.. ye dak!


       yg benar :


cam tulis surat pulak!  haha xD

holla guys..

haha ape ni guys je ke??!!
oklah.. holla.. guys and girl..
amacam puas hati hehe xP

gembira ye dapat update entry dalam blog ni..
awakk.. itewwww indu ngn awakkk..
erk -,-"
abaikan....

hai kamu dan kamu dan kamu..
cik ariira jumpa satu blog ni tau terbaik...!! ~ala kartun boboiboy~
blog ni mengisahkan tentang siri penyiasatan..
dan memang terbaik bagi cik ariira di sini..
guess why??? cause i love about detective!!

ha! yang belum pergi blog tu lagi..


gerenti korang suka... apatah lagi yang love detective conan so much!! <3

p/s: sudah seminggu cik ariira tak update.. korang tak marah kan kan ^^

terima kasih ;)

assalamualaikum, korang ;)
hihik* macam ada ape ape je ni senyum lebar2 :) #muka comel
tak ada ape apelah just happy je sbab ada jugak yg sudi follow blog ni..
oh korang belum follow lagi ke.. la~ membazir je lah saya ckp macam tu #ayat sedih
terima kasih korang kerana sanggup nak tekan button ni
                                                     ...............................................................
rasa ye semua tau kot button ape ni --"

hem2 korang baik kan kan.. tekan button ni pulak ye :)

Dare U Slurppp? See how fast you can slurp up some the yummy #NescafeUHT with your friends on FB!   click here ;)