rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Antara Twitter dan Facebook

assalamualaikum, =)
jom kita borak jap..


setiap remaja di Malaysia pasti tidak asing lagi dengan dua laman sosial ini..





laman sosial ini sangat berguna semasa ingin berinteraksi dengan
rakan-rakan maya sama ada dalam negara mahupun luar negara.
melalui dua laman sosial ini, tidak mustahil ada dalam kalangan
rakan-rakan kita yang mempunyai rakan di seluruh dunia.
pasti mereka dapat bertukar-tukar pengetahuan tentang negara
masing-masing.
sememangnya banyak kebaikannya.

ulasan cik ariira:

saya lebih sukakan twitter berbanding fb kerana ramai 
penggunanya yg akan memberikan madah-madah yg sangat 
berguna dalam kehidupan seharian cik ariira. 
fb pula cik ariira akan digunakan untuk berkongsi cerita dan chat dengan rakan-rakan setelah kehabisan kredit phone.. *oppsss!* 
tetapi cik ariira tidak sesekali menolak mana2 laman sosial yg ada, kerana semuanya ada pro dan kontranya. 

p/s: wah! dah mcm penulis yg berkaliber pulak! xD ok ni semua
hanya pandangan saya je ok!! don't take it too serious ok!!


Persahabatan yg Suci

assalamualaikum..
 pepagi mcm ni lah yg best update blog :3

persahabatan yg sejati pasti menjadi asam garam dalam kehidupan seseorang..
semangat setiakawan yg tinggi mampu untuk meyelesaikan segala masalah yang hadir dalam kehidupan mereka..
semestinya pula rakan-rakan akan membantu dalam setiap masalah yg hadir..
setiap orang mempunyai rakan yg sangat dipercayainya untuk diceritakan sesuatu perkara.. misalnya, siapa yg disukainya..

sekiranya korang tertanya-tanya sama ada korang adalah rakan yg sejati ataupun tidak.. fikirlah.. ada atau tidak rahsia yg korang simpan elok-elok dalam kotak fikiran korang tentang rakan kamu itu.. sekiranya ada pasti kamu seorang rakan yg sejati.. semoga persahabatan mu bersama rakan-rakan mu kekal sehingga ke syurga..






P/s: semoga persahabatan ku bersama al-ain, azura, lily, choco dan mia kekal sehingga ke jannah .. amin :)

persiapan raya cik ariira?!

assalamualaikum, korang =)
fuh! waa.. dh berhabuk blog ni..
nmpak beno lama tak update :3

nk wat cam mane ada peperiksaan percubaan lah k untuk PMR..
doakan k please ^^

^_______________________________________^

mcm mane dengan raya korang??
cik ariira rasa mcm raya tahun ni tak bersemnagat lah..
nk PMR..
ceh! cuba tengok eh.. raya seronok2 pastu terus periksa k!
ape cerita ni..
k sabo2

p/s: ape kah point mu meng hapdet blog ni cik ariira oi! hihi saje xP