rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Anak Bongsu VS Anak Sulung

  Assalamualaikum korang  ^-^
Ulasan tentang tajuk ni, korang janganlh take it serious ok!  :)
Baik kita mula sekarang…
Benarkah bahawa ibu bapa lebih memanjakan anak bongsu berbanding anak sulung..
Baiklah.. biar kita berfikir sejenak ^^
Ank bongsu selalu dpt barng yg dia nk
Anak bongsu selalu menjdi perhatian
Ank bongsu selalu diberikan keutamaan
Ank bongsu… ok stop! Saya dh tak larat nk “memuji” mereka lgi.
Tapi yg ank bongsu yg tengh baca ni jgn tersa pulak ye.. yelah tak semesti ye ank bongsu semua mcm tu.. kan ^^

Tapi yg saya tengh membicarakan ini adalah anak bongsu yg “selebih ye itu”
Ok. Semua tau ank bongsu adalh ank yg last dan ank sulung ank yg first sekali.. rasa ye semua tau kot!
 Lol xD
Bayngkn ibu bapa.. ada ank sorang (ank sulung) curahkan semua kasih sayang dia org ka tank sulung tu.
Korang dapat adik.. ibu bapa korang curahkn semua kasih sayang kat ank yg ke-2 tu pulak…
Dan seterusnya.. dan seterusnya… dan seterusnya… sampai ank yg bongsu..
Jadi korang sebgai ank sulung jgn lh terasa sngat yg korang tu tak dikasihi ke hape ke ???
Sebab korang pernah lalui semua tu dulu, then dh tiba giliran adik korang pulak..
Jadi yg ank bongsu tu.. tak yah nk sangat berlagak sangat lah..ok!!
Semua org pernah dapat SAMA mcm mana yg korang dpat sekarang ni :P hehe jgn marah xD
Korang faham tak… *renung mata korang*

p/s : entry kali ni Cuma nk ulaskan bahawa kasih sayang ibu bapa kita tak mungkin berubah.. betul takk.. ia Cuma akn berubah bila kita yg kata dah berubah.. ^^   Malin Kundang yg jahat tu pon.. mak dia still sayang kan dia.. lagi kan korang yg baik ni kan..

RENUNG-RENUNG KAN LH    ( ^-^~)

sayonara ..
  

2 o oo komen:

NadNod said...

betul tu. kadang kadang gelodak emosi yang buat fikir ibu bapa kita pilih kasih ;)

shahirah hairudin said...

em betul tu :)