rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

semalam ?



Assalamualaikum, korang  =)
Cee~~ kata tak kan update lagi dah,, hui2 :3
Hehe xP
Cik ariira di sini rindu pulak dgn kamo semuo haha xD

Ni ha~ nk cerita je kot (!).. haha yelah boring2 :/
*merajok lh macam ni :P

Semalam.. cik ariira tido umah atok kat _ _ _ _ _  tak leh gi tau :P
Ape pon layan~
Em.. di sebbkan cik ariira seorang yg berani *tangan kat bahu mata ke atas*  # ayt copipasta lah weyh~ kantoi~
Tido kat sana sorang2 well.. ingat kat situ tak de org lain ape~.. adelah..
Pagi2 cik ariira bangun awal,, terus menghadap lappy~ rancang ye nk wat kks..
Boleh lh~ siket!! Hehe.. pastu “tertekan pulak button fb” adoyai~

                                              Tbb!  Be my friend click here =) *promote fb jap
Geledah sana geledah sini~~.. sudh memakan 1,2 jam.. gitu lh..
Main fb pulak tu.. sabo jelah.. klau wat kks tak pe jugk :P
Set dengan kawan gi umah dia wat kks ~niat suci dan segar *ala~ iklan syahirah gitu..
Sampai sana main internet.. -,-“ dah sah godaan~~
Haha lol xD
Kat sana dri pukul 3 - 6.30 p.m.
Balik je.. mak terus ckp ariira ni ha~ adik rindu
Ow~ ye ke dengan wat muka blur ala Conan Edogawa

                                    
                                                                            dia n comel kan :3
Saje wat muka comel depan mak :P
Ni ha budak comely g suka mintak dokong dan bermanja


                                                      Happy always.. *ayt ciplak*
Balik2 kena pegang dia ni
                                                     gmbr blur untuk cover malu, Kantoi!
Hehe xP
Jam sdh menunjukkan 8.30 mlam..
Muka sdh beria-ria depan tv.. tgk Secret Garden..
                                                      
                                                        cerita best kan suke saya tgk xD
Tetiba ada pulak yg menendang aq di belakang..
“bangun2 tu tolong mak kat dapor”
Cik ariira bangun dengan malas ye~~
Sambil merintih dlm hati “why? Why? Why me? :’(    -nangis ciket- trololo ~
Dgn muka tak puas hati.. buat jugk.. tolong buat lemit pisang eeerrr~~
Then,, balik umah.. mlm2.. still tak dpt tgk secret garden..
Mak ayah tgk indera joned..
Dlm hati sedih~ meraong.
                                                 .   <--- ni bukan saya *hrp maklum
                                        waaaaaaAAAhhhHHHH!!! Tak dpt nk nengok!!!!!!!
Pada muka.. wat muka ceria.. say :.. eh… Amir lah (aiman hakin ridza) pengaruh vanilla coklat still ada lagi
Ape pon.. tetap best malam tdi tgk 3 abdul.. boleh lh~~~
Hehe cerita yg blur kan kan kan kan..
                                 
                            ape pon dia ni comel… klau dpt boyfie yg minat conan jgk kan bagus :3


p/s: penat lh taip ni.. hehe xD.. sayonara.. saranghae conan-kun../shinichi  *campuran korea&jepun




cik ariira inginkan perubahan !!

assalamualaikum, korang... muhaha..
tetibe --"

ape pon tujuan cik ariira di sini ingin menutarakan pendapat cik ariira...
dalah utk mengatakn yg maybe cik ariira tak akan update utk beberapa hri..
why???
kerana cik ariira akan meng edit belog ni.. ^-^
bagi lh sokongan cket..
kalau tak!
tak nk kawan
~pling muka

ape pon give me that word..
chaiyok cik ariira !

video saya ^-^


translation :
: nice a scene in here
: because u are a man
: haha what a pity

assalamualaikum,, korang,, muahaha my first video by go animate
ape pon saya tak tau tajuk ye ape so ... cartoon sudah hehe xD
sayonara

hai ^-^


haha xD
ape ni ape ni,, kata ada peperiksaan, tapi tetap nk update blog,,
haha xP nk wat cam mane dh si blogger dok panggil je,, "ariira shahirah,,, update lh blog kamu!!!" em :/ nk wat cam mane dia dh ugut hehehe gurau je kot!

nk share satu gambar ni,, ce tengok ce tengok

kalau tak nampak ke hape ke pandai2 lah korang zoom ye ^-^

ape pon layan~~
ni pasal jiran saya,, eh2 jiran BETUL BETUL tau :)
ni pasal adik beradik je~ tapi sedih jugaklh tgk dia org tu~
ape pon korang jgn gaduh lama tau sebab,,,,,

air di cincang tidak akan putus!

pelik pulak tgk,, org2 zaman dulu ni pandai ek
dia org buat perumpamaan,,

bye, sayonara

p/s: bila aq nk lancar ckp bahasa jepun ni, tak sabar nk cakap ngan Shinichi ^-^

doakan saya ^-^

assalamualaikum, :)
terima kasih korang kerana membelanjakan masa korang utk bukak blog ni
haha xD walaupon blog ni sekadar "catatan harian" :P
oh ye doakan saya ye utk peperiksaan pertengahan tahun ni

chaiyok cik ariira!!

sahabatku

assalamualaikum,, :)
seram ye tengok ayah tengah panjat bumbung >.<
hati-hati ayah!!! ^o^

hoho,, sorry lah ye masa tu,, broken link kejap.. O.o nape korang tgk cik Ariira yg comel semacam je O.O" menakutkan lah weyh~ ni mesti korang tak jadi pembaca tegar blog cik ariira ni ;/ tak pe saya tau blog ni tak secantik korang.... :P

haha xD
ape pon tujuan saya tulis ni bukan nk ngada2 ke hape!! ye~ tu lah adik saya tu dia yg taip.. tak tau mcm mane an.. bru bape tahun dh pandai taip lappy >"< ape pon dik akak tetap sokong adik heeeee~~ :D ayat terpaksa...

saya nk kongsi cerita yg saya tulis je... ok ok just bape perenggan je kot !
hoho hanyatilah ~ give a comment about it!

SAHABATKU
angin bertiup memecahkan keheningan malam itu, menjadikan suasana yang semakin hiba. disitulah tempat aishah melepaskan segala masalahnya. sambil termenung dia berfikir "apakah yang sudah aku lakukan sehingga mereka enggan lagi bersahabat dengan aku?" persoalan itu semakin rancak bermain di kotak fikirannya. fikiran aishah terimbas kembali kepada peristiwa yang asyik difikirkan olehnnya.

.......................................................................................................................................................

di sekolah aishah sangat terkenal dengan sikapnya yang baik hati. aishah juga mempunyai dua orang sahabat karibnya yang bernama Lisa dan Kumaira. mereka bertiga sangat rapat sejak dari sekolah rendah lagi. Mereka bertiga pasti akan pergi sekolah bersama, keluar rehat bersama, malah pulang dari sekolah juga bersama. Pernah suatu ketika semasa Lisa dan Kumaira keluar rehat bersama tetapi tidak bersama Aishah, pasti ada saja rakan sekelas yang lain akan bertanya kepada mereka dimana aishah ? mengapa tidak rehat bersamanya? kamu bergaduhkah? ada saja soalan yang diajukan kepada mereka. begitulah betapa eratnya hubungan mereka bertiga sehingga ada yang melabelkan bahawa ada lisa ada kumaira, ada kumaira ada aishah. hubungan mereka sangat rapat sehinggalah ada satu insiden yang tidak disangka oleh aishah, suatu pagi di dalam kelas mereka, kumaira berkata kepada aishah "kamu ini kenapa hah nak cari pasal dengan saya saja sejak tadi! aishah berkata "tapi saya tidak buat salah dengan kamu pun". kemudian lisa berkata " ya betul kata kumaira kamu ini memang sudah menyakiti hati saya sejak dulu lagi, saya sudah tidak tahan lagi dengan sikap kamu yang sebegini"."tapi apa salah saya terhadap kamu berdua." aishah berkata. kemudian ada suara lain yang menyampuk "bukan itu saja kami semua yang ada di dalam kelas ini juga sudah muak dengan muka kamu di sini, kami benci dengan kamu aishah!" tapi apa salah saya dengan kamu semua, saya tidak faham, mengapa semua ini berlaku? apa yang sudah saya lakukan? tolong lah terangkan kepada saya apa yang sudah berlaku di sini? aishah berkata. kemudian aishah meluru ke tandas dan menangis teresak-esak. kumaira berkata " kita seperti sudah keterlaluan dengannya bukan?" "ah! kalau kamu sudah memaafkan kesalahannya kepada kita semua, aku tidak menghalang kamu daripada berbaik dengannya itu. cuma kita semua memberi amaran kepada kamu, yang kamu akan menjadi musuh kami semua!" kemudian kumaira terus meluru ke arah aishah tanpa mempedulikan amaran yang diberikan kepadanya itu. aishah berkata kepada kumaira "terima kasih kerana kamu sudi membela diri saya ini" "tidak apalah itu perkara kecil saja"jawab kumaira."kumaira, apa sebenarnya salah saya terhadap kamu dan meraka semua." "tapi saya masih lagi belum bersedia untuk memberi tahu kamu tentang itu". kumaira berkata. "tidak mengapalah sekiranya begitu." aishah berkata.
.........................................................................................................................................................

"aishah buat apa kat pangkin tu" ibu aishah berkata. "sekejap lagiya aishah masuk ye bu.." aishah berkata. "nanti masuk tau" ibunya menyambung. "baiklah aishah nak hirup suasana di pantai ni".aishah berkata. "yelah". kata ibunya. persoalan yang dia fikirkan masih rancak di fikirannya.

keesokan harinya, di sekolah, keadaan masih sama. suasana yang sangat sungguh merungsikan diri nya. aishah di tarik oleh rakan-rakannya ke dalam suatu bilik yang gelap. apabila dihidupkan lampu "surprise!!!" suara serentak di dengari oleh aishah. aishah terlihat lisa serta rakan-rakan nya yang lain berada di sana juga. ternyata semua peristiwa semalam itu cuma lakonan nya untuk membuat kejutan untuk hari jadinya. lisa,kumaira serta rakan-rakannya yang lain meminta maaf kepadanya. aishah sungguh gembira dan berkata "inilah sahabatku!!!!". kemudian mereka bertiga bergelak ketawa bersama.

dialah insan terstimewa ku


assalamualaikum, hai korang apa khabar ;)
siapa insan yg bertuah tu ?? hehe :D siapa yg bertuah tu ~
dia hanyalah seorang pengawal keselamatan di kawasan rumah saya... eh! rumah saya ada pengawal ke ?? tak lah saya tidak sekaya itu,, xD
em,, kan saya ada cakap kan yang saya duduk kat kuarters pekerja kat sayong,, ehm2 korang tak ingat ke,, tekan sini , saya syorkan buka kat new tab je lah ye,, blog saya ni tak auto ke new tab harap maklum,, tab2 teringat pulak samsung galaxy tab,, hoho sape baik belikan untuk saya ^-^..


sambung cerita~~
pengawal keselamatan (dia), selalu menceriakan saya setiap pagi,, tak kira lah mood saya baik ke buruk ke,, tetap akan bertambah ceria.. :) saya suka sangat..
dia akan cakap "akak~~~" setiap pagi dengan senyumannya..
siapa je kan yg tak tersipu-sipu malu hehe xD
(masa ni sekolah rendah je ,,,)

sampailah suatu hari,, ayah saya kata yg dia dah meninggal dunia,, saya pun sedih sangat2 tak ada lagi yg dapat ceriakan saya setiap pagi..
al-fatihah untuk beliau (arwah Md. Esa) semo
ga dalam ingatan kita.

pada masa tu dia ada shif daripada 7 malam sampai 7 pagi. lepas habis waktu kerja, dia sarapan sekejap kat kantin seperti biasa,, dia balik rumah,, dan kena batuk-batuk ~bunyi orang berdehem~ (dia sakit asma) pastu,, isteri dia ada kat situ,, makin lama bunyi tu dah tak ada,, isteri dia ingat dia tidur,, tapi rupa-rupanya,, tidur buat selama-lamanya..

apa yg buat ramai tak percaya tu,, dia bersarapan seperti biasa dan tak ada apa-apa pun yg berbeza kat dia tapi Allah lebih sayangkan dia kan,,
Ya Allah tabahkan lah hati ku ini, Ya Allah..
sejak tu, saya lebih menghargai orang yg dekat dengan saya.. mesti korang dah bosan dengan ayat ni,, tapi saya tetap nak cakap jugak,, setiap yang berlaku ada hikmah ye ..

semoga dapat diberikan ikhtibar~
sayonara.. ^-^