rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

new blogger interface


assalamualaikum, :D
hai,, ala,, kat dashboard korang mesti ada tulis kan yg nanti ada yg terbaru punya rupa..
disebabkan tangan mulus cik ariira ni gatal sangat,, tu yg keluar wajah barunya dong,,,
(eh tersama pulak dgn dingdong, dia dgn marian ganti cerita bella calamidades kan)

eh stop2 cerita lain nmpak!!

this is the new look

walau ape pon cik ariira still become the model :P

ape pendapat korang,, dia tulis kat situ bulan april kan,, but saje2 nk try huhu :D

p/s: ada yg puji blog cik ariira ni macam catatan haran je,, but i'm still happy cause ada yg puji blog ni haha ~padahal cover je~

bye korang, thanks for reading 'catatan' ni

bila aq dh tak ada nnti

Assalamualaikum, :)
Pernah tak korang terfikir bila korang dh tak ade (meninggal dunia) nnti sape je yg ingat kat korang..
Saya pernah, banyak kali pulak tu,, korang cam mane pulak?
And then, mesti termenung sorang2……


jom!

hai korang,,, :P
jom tengok video ni best giler..
yang penting sampai dalam hati <--- apakah! --"


kelebihan ayat-kursi

Assalamualaikum,,

Actually dah lama saya nak kongsi dengan korang pasal ayat-Kursiy ni

Tapi tak jugak terungkap, akhirnya hari jugak tersingkap ceritanya…

Tapi sebelum tu, saya nak kongsikan apakah maksud ayat-Kursiy

Maksudnya:

Allah, tiada tuhan melainkan Dia, yang hidup dan berdiri sendiri, tidak mengenai-Nya mengantuk dan tidur, bagi-Nya seluruh yang ada di semua langit dan seluruh yang ada di bumi. Siapakah yang member syafa’at di sisi-Nya melainkan dengan izin-Nya? Dia mengetahui apa yang di belakang mereka, dan mereka tidak mengetahui suatu pun daripada ilmu-Nya kecuali yang diizinkan-Nya. Luas kursi-Nya meliputi seluruh langit dan bumi, dan Dia tidak berat memelihara keduanya, dan Dia maha tinggi dan agung.

Ayat ini dibaca sebelum tidur, Allah akan memelihara kita daripada didekati syaitan hingga ke pagi. (maksud hadis riwayat Bukhari daripada Abu Hurairah)

An-Nasa’I, Ibn Hibban dan At-Tabari meriwayat daripada Abu Umamah, bahawa Rasulullah s.aw bersabda : “Barangsiapa membaca ayat Al-Kursiy selepas setiap solat wajib, tidak ada yang menghalangnya masuk syurga apabila dia mati”

Oleh itu, jom kita amalkan ayat-kursiy ni setiap selepas solat wajib ok..

Sumber: wholesale-mart business point sdn bhd

Hope korang dapat ikhtibarnya ^_^ ye..

Sekian daripada saya- shahirah

Assalamualaikum :D

bosan...

actually ni test je, ..

kenapa aku happy je ni??

assalamualaikum, korang
hari ni kan pelik sangat ngan saya ni.. happy je padahal markah bm dapat ~tooooooooootttt~
kan tu yang pelik je ni,, runsing2 >.<

entry pendek, saje nak lepas kan keresahan hati :P

p/s: bukan ye selalu pendek ke???!! xD

biarlah ku berkata :p

dan korang tolong senyap ok!!
alhamdulillah,
syukur ke hadrat ilahi kerana dengan limpah kurnia-Nya dapat jugak saya meng update blog ni
cewaaahhh!!!! <3
ok ok sambung lagi,, dan juga boleh bertweet sekejap,,, berposting di FB ,,, dan juga .... bermacam2 lagi.. ok ok stop tak penat ke bercakap je..... huhu --"

>>>>>>>>hening (sunyi)<<<<<<<<<

nilah padah korang suruh saya senyap tengok korang jugak yg boring :p
haha :p

ok ok stop!!

korang saya ingin mengundur diri ni

weeehhh!!! ape ni seyh,, penat aq bukak blog kau, ni je ke yg kau tulis << mesti korang cakap ni kan :p haha biarlah suka hati saya lah :P :P

ok ok actually saya nk buat kek coklat ni,, tu yg kena mengundur diri,, bye korang...