rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

new entry ~caring pulak~

assalamualaikum, =)


first of the first sekali, saya nak say sorry sangat2 tak berupdate for one week! Lagipun bersebab, ingat saya ni saja2 ke tak update blog ha!! Erm~ ada masalah dengan mister internat!
ha~~~ macam nak giler ,, boring punya pasal lah!! Ok2 ape2 pun,, alhamdulillah dapat update ni :)

korang pernah tengok cerita 3 idiot tak?? Erm~ cerita tu macam mana ha,, tak pernah tengoklah~ Ok actually cikgu saya pernah cakap pasal cerita ni kat kelas,, rasanya dia punya moral of value dia bagus kot~ ni yang kena tengok ni,,, hari rabu 10 malam hanya di tv3 (eceh! dah macam juru iklan pulak!)

ha! hampir terlupa pasal banjir tu, alhamdulillah dah surut dah~ lepas cerita kat blog, terus surut,, ada tuah lah blog ni,, (perasaan pulak minah ni :p)

macam mana dengan barang sekolah korang?? dah settle semua? homework, sampul buku semua dah siap? (asal jadi caring pulak ni!) erm~ anyway happy new year,, korang ^_^

assalamualaikum, =)
sayonara ^_^


air dah naik belakang rumah!!

assalamualaikum,, semua =)
ha~~~~ mesti korang tertanya-tanyakan yg saya ni duduk kat mana?? saya ni duduk kat hostel cp jaya farm ,, ayah saya kerja kat situ,, kilang ni pulak berdekatan dengan sungai sayong so memang senang lah air naik,,
erm~ air dah naik,, kat belakang rumah, korang nak tengok tak? Tapi sebelum tu nak minta maaf dulu sebab saya zoom , mak saya tak bagi pergi belakang tu sangat~

















ha~ ni semua bukti ye,, tapi lepas dah lama tak keluar matahari, nak tau apa benda yg keluar, ni yg korang kena tengok gambar ni,,



nilah yg paling best tau, gambar ni pun susah nak shoot tau, sebab dia kan terbang,, erm, ni pun alhamdulillah sebab dapat shoot,
.
nampak ye sampai sini jelah yg saya kongsi
mintak diri dulu ye, bye, sayonara

kenapa blog ni macam ni???

kENAPA bLOG nI mACAM nI???
.
assalamualaikum,,
hari ni entah kenapa tulis balik pulak title?
jadi hari ni sempena post yg ke-52 ni
saya nak bagitau kenapa blog ni macam ni,,
.
blog ni satu page 4 post sekali
SEBAB post saya ni semua pendek2
haha
bukan apa sebab ketandusan idea je~~
korang bagilah idea pada saya ye ^_^
macam sekarang ni~
.
ha ni nak mintak pendat korang tentang blog ni
korang komen pasal blog ni
hari ni rasa macam nak edit blog
tapi tak tau nak buat macam mana:(
komen korang amat dihargai...
bye,, sayonara ^_^
m

gambar ceria :D


assalamualaikum,, semua
eceh! macam ramai sangat pulak yg baca ni~
.
kita terus kan apa yg saya tulis utk title malam ni~
korang nak tengok gambar adik saya yg ceria tak???
.

ni gambar malam ni
kat rumah atuk je~~
ni pun baru balik dari sana ^_^



eh! semut asal kau masuk rumah aku!!!

Assalamualaikum, =)
hai korang ,,,,,
ha,,,, hari ni tajuk pun gila2! sikit
ni yg nak cerita sikit ni!!!
semut kat rumah saya ni asal gathering
together-gether ha!!!
dah la tu kat tandas,,,,
kat dapur,,,
esh! geram betullah grrr~~~
.
entah2 tanda nak banjir kot!!
eh tu analis saya je~~~ ok
nak tau tak macam mana???
.
ha!!! macam ni,,
semut haiwan yg maybe fhobia dgn air KOT LAH
sebab kalau korang kat bilik air ,, pastu nampak semut!
apa yang korang akat buat???
kalau saya lah
siram dengan AIR
.
korang mesti sama jugakkan,,, ^_^
.
ok!! jadi bila hujan, air akan diserap oleh tanah
TAPI kalau terlampau banyak air
seperti hujan lebat yg berpanjangan
menyebabkan air akan terapung
dan memusnahkan rumah mereka ;(
mereka akan berpindah dan pergi ke tempat yg kering
sebagai contoh RUMAH kitalah,,,
.
NANTI kejap!!!!
saya yg tanya ,, saya yg jawab,,
bagus ~~~aduhai~~~
korang lah yg patut bagitau kan~~
asal pulak saya yg terangkan ni ha!!
.
p/s: korang! ni pendapat saya je tau
jangan pulak jadikan rujukan ke apa ke ok!!
.
ADA GAYA SAINTIS TAK???
TU CITA2 SAYA ^_^
.
oklah bye,,
assalamualaikum =)
sayonara.............
.

lah baru tau :/


Assalamualaikum,,, =)
hai semua apa khabar,,,,,,,,????
haha,,, hope baik je,,,
...
korang2 hari ni baru baru tau yg cikgu judy
tu org yg baik dan jugak FBI haha ,,
ingat kan dia sekali organisasi hitam,,,
dah tu first appreance dia org jahat kan ,,, sabo jelah,,,
...
korang kenal tak cikgu judy tu yg mana??
la..................
dia tu dalam Detective Conan lah,,,
ni pic dia,, kat bawah ni je,,,
sorry lah pic ni saya amik sendiri kat komik,,
tu yg kabur sikit (macam banyak je :/)
tak jumpa dlm internet lah,,
oklah bye sayonara
(teringin nak belajar bahasa jepun,, boleh borak2 dgn shinichi ke,,, haha)

sorry2 peace ^_^v


assalamualaikumm,,,, =)
hai korang2 semua hehehe....
shera ni ketawa macam tak buat kesahalan kat korang pulak...
sorry x berjuta-juta kali hahak,,,,
sorry lah ye tak berupdate beberapa hari,,,
saya ni nak update je tak sempat
tak sempat je nak update,,, nak buat macam mana kan???????
...
HA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
disebabkan tu saya nak tunjuk kan satu gambar,,,,
tengokkat bawah ni
.........................................
......................
............
...............
...
..
.
.......
......
....
...
..
.
haaaaaa comel tak?????
erm,,,,,,,,,, ni adik saya,,,
setiap kali lagu tema boboiboy keluar,,
erm,,, muka dia macam nilah,,,,
...
tapi lagu tu sampai sini je dia dah tak ketawa lagi...
...
Alien datang menakluki bumi,
Demi koko yang dicari-cari,
Mereka kan tiba tak lama lagi,
Apa mungkin terjadi?,
Jadi kita perlukan peyelamat bumi,
Boboiboy,
...
sampai situ jelah dia suka yang lain dah tak suka...
... macam mana hebat tak adik saya tu,,, :D
(budakperasanje)
...
ok assalamualaikum,,, bye sayonara
(sedang melambai tangan)

penat + happy giler

Assalamualaikum,,,, =)
...
hai semua .. Apa khabar,,, apa aktiviti pagi tadi,,,, ada yang best2 tak????? (saje je tanya hehehe) Actually korang erm,,, pagi tadi saya buat cup cake,,, saje je try... malam tadi sampai termimpi-mimpi dok...
...
Nak tau tak dah buat2 tu kan,, boleh terlupa pulak letak air,, habis dah macam bawah dia hangus,, hahaha tak boleh bla seyh....
...
tapi mana lah ada yg perfect giler buat atas percubaan pertama kan?????
tapi yg syok ye tu dalam dia lembut,,, haaaa!!! terer tak??? (cakap sambil terangkat kening sikit) lagi pun lain kali mesti dah terer dah buat.... boleh jual agak ye... hehehe just kidding ok..
...
korang just komen kat bawah situ,,, and ceritalah sikit apa yg korang buat pagi tadi,, ye...
bye... assalamualaikum..

nak mintak pendapat boleh?

assalamualaikum, =)
hehehe..
hari ni saya nak mintak pendapat korang ni,
tentang blog saya ni,,
dah tukar template baru,,,
saya nak minta pendapat korang je.....
terima kasih.....

hai korang,,,

assalamualaikum,, =)
hai,, korang apa khabar hari ni ,
nak tau tak kat rumah saya ni hujan,, sejuk...
kat rumah korang macam mana?????
...
- -' habislah dah lah mak saya tengah basuh kain..
eh! mesin yg basuh.. lah... hehehehe :p
erm korang,, klik lah sini ye
...
ni bukan apa utk korang jugak kan......
meh, meh lah klik ye,,
kita main klik, klik hari ni ,,,,
...
nanti korang boleh
minta saya ni klik korang punya pulak
ye ^_^..
...
assalamualaikum.. bye...