rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

smile always k =)

...
Assalamualaikum, =)
hai apa khabar?
khabar saya pulak, dah ok sikit...
just tinggal selesema dengan batuk je.. jangan risau k..
(eh! macam lah ada orang nak kisah kan,, hehehe :p)
...
hai semua,,
dengan ganbar smiley face cartoon tu,,
moga korang semua pun happy k,
...
erm hari ni saya nak kongsi satu poem k,
ni saya dapat kat Hospital Kulai pagi tadi,,
sebab teman adik saya buat terapi carakerja kat sana..
erm.. baca lah k, -tapi dalam bahasa english tau-
...
think about how special
a smile is
it costs nothing, but
has the power to
enrich all
who receive it.
...
a smile brings inspiration
to the discouraged,
cheer to the sad,
and warmth to the troubled
it creates goodwill and
a feeling of friendship.
...
a smile only takes a moment,
but its memory can last forever,
so share some smiles...
...
jadi kongsilah senyuman k.. =)
...
p/s: sorry k, lama tak update..

sorry..

assalamualaikum,
saya ni kat sini nak minta maaf..
atau dalam bahasa inggeris ye
sorry........
eh! sorry2 korang dah terer bi kan... :p
...
semalam saya tak update pon...
hari ni pulak lambat giler update,, grr~~~
...
actually, saya ni demam sikit,
dgn campuran selsema, batuk sikit, dan sakit tekak
rasanya ni pakej yg lengkaap lah..
...
hari ni rasa macam tak semangat je nak tulis..
erm! saya nak mintak diri dulu ye..
jangan lupa doakan saya sembuh tau..
...
assalamualaikum, =)

apa yg saya suka =)


assalamualaikum,, =)
hari ni entry kali ni panjang sikit,
just terasa nak kongsi gambar ni je
meh, tengok bawah ni,,
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
comel tak?
ni kan budak kecik yg comel dalam cerita home alone,,
best giler cerita ni,
suka saya tengok,, =)
...
kali tengok bawah ni pulak..
...
...
...
...
...
...
...
...
...
shera ni macam tak de keje lain kan...
ni sape kenal,
rasa ye macam ramai tak kenal je....
nilah bloom dalam cerita winx club
pernah tengok cerita tu tak?
...
masa tu saya darjah lima
selalu tengok cerita lah..
tiap2 hari bila habis je mesti ada keluar laman web dia
sebab rasa teringin nak tengok sangat
saya bagi taulah kat ayah saya yg saya nak pergi cc
tapi saya kena bawa org yg pernah pergi kan,
yelah budak baru nak belajar la katakan...
bawa lah pakcik saya,,
lepas ayah saya tu dah kena desak,,
hehehe,, dapat pergi... :D
...
ayah saya hantarkan...
kat sana lepas tengok sikit je laman web tu dah bosan..
padan muka....!!! kah, kah, kah,
saya tengokpakcik saya tu main game je,
saya nak main tu jugaklah..
meh, meh tengok nilah game nye..
amboi dah pandai main game GTA pulak ye..
hehehe...
ni lah dia sketsa yg akan terjadi bila dah kemarok sangat dengan cerita karton..
...
...
eh nanti dulu, sekarang ni
saya dah tak suka dah tengok karton2 tu semua k
sekarang ni suka tengok karton ni
sape kenal ni pulak?
seorang detektif kecil yg comel
pernah menjadi seorang pelajar sekolah tinggi yg kacak
yg merupakan seorang detektif yg terkenal..
conan edogawa(gambar di atas)
atau
shinichi kudo
(gambar di bawah ye)
jangan sesekali ganggu saya
ketika sedang tengok cerita ni..
jangan sesekali.... hehehe :p
saya ni peminat setia Detective Conan tau...
oklah saya nak rehatkan jari jemari yg mulus ni dulu ye bye....

ku menghilang selama 3 hari?

assalamualaikum sebagai pemanis bicara
seribu kemaafan ku ucapkan..
kerana menghilang segenap hari..
(jangan salah faham ini buka pantun, harapmaklum) kah kah kah
...
actually saya ni menghilang kan diri dengan bersebab oke.
saya tengah mencari follower utk blog ni..
dalam group2 yg ada di fb
sebagai contah:
...
korang mesti pernah dengarkan sebelum ni
ala... lagi2 yg follow kak lyssa faizureen
...
actually saje2 je nak ikut tips kak lyssa tu je..
tak sangka jadi pulak..
horeey suka giler... hehehe terlebih-lebih pulak hehehe.. :p
...
sebenarnya macam tulah ceritanya
sambil2 boleh buat bw.. kan...
upkan follower, thanks to kak lyssa..
...
kalau sesiapa yg tau ada group lain tu add lah saya ye..
saya sudi utk berkongsi... ape2 je...
tengok baik tak saya.. :p hehehe..
jom kita serang group2 tu semua...
...
tu je yg saya nak kongsi hari ni
yelah kan mana tau ada yg rindu ke...
hehehe.. just kidding k...
...
k lah bye..
...
p/s: perasan tak dalam entry kali ni, banyak perkataan hehehe
actually saya tengah happy ni, maklumlah tengah cuti sekolah, hehehe..

Waaa best ye hari ni

assalamualaikum...
korang2 best betul lah hari ni dpat duit..
eceh! yang kat universiti tu lagi hebat RM200,
hehehe walaupun saya just dapat RM100,
but, still boleh tolong mak ayah kita semua kan?
...
ni semua jasa baik Perdana Menteri kita...
ni semua termasuk dalam bajet belanjawan 2012
nilah namanya Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.
...
dan yang lagi best tu..
balik awal hari ni ..
11 pagi, pada hal balik 1.30 petang
sebelum ni balik pukul 2.50ptg but cikgu baik suruh balik pukul 1.30
lepas tu suruh balik pukul 11pg pulak!
sape yg tak happy kan...
kan bagus tu.... boleh meng update blog ni hehehe.. :)
...
thanks also to sascha cause support me k :D that comment
i like you... hehehe
...
p/s: kalau sesiapa pelik kenapa ada tanda ini ... itu cuma
sebab dalam blog ni tak boleh nak spacing tu yg geram tu,
sabo jelah.... hehehe..

kalau centrekan post dalam blog salah ke?

Assalamualaikum..
hari ni bertajukkan seperti di atas..
hahaha.. macam lah tak pandai baca
korang rasanya tak salah kan kalau kita nak centrekan..
...
esh ni ha kawan saya ni bagi komen..
kenapa centre kan post shahirah?
..
adui.. tu pun salah ke????
ok kalau nak tau sangat
bila saya buat centre saya terasa macam comel je adui ada budak perasaan di sini
hahaha.. sebabnya.. cuma cuba-cuba je.
rasanya tak salah kan.. =)

Segmen : Santai Blogger



assalamualaikum,,,
hahaha.. kali ni memang lawak..
kenapa??
hari Rabu n Khamis saya tak online cause ada sebab tertentu.
so tak tau pulak ada org yg tag ariira shahirah.. hahaha,,, ape yg lawaknyer?
entah......... =) ..... aku sendiri tak faham..
Segmen : Santai Blogger
tak taulah kalau kena letak benda ni
tapi takut kena marah sebab tak letak, tu yg kena letak tu...
1.Tampal banner nie..(sorry xcantik)...kih3... dan linkkan ke entry nie..

2. Tuliskan kenapa korang pilih url korang mcm 2?

3. Tag 2 blogger lain..dan pastikan mereka tau..abah tag
4. Tinggalkan link entry segment korg di comment entry nie..
5. xwajib follow abah...nak follow xpe xnk follow xpe....nak follow twitter xpe..jom twitt2!! hehehe...
6. Tarikh tutup dirahsiakan sehingga diberitahu...tengok kerajinan nak salin url :p
dengan ni sekali....
sebabnye.. actually saya dah tulis dah kat tentang saya...
tapi saya terangkan lagilah...
sebab..
nama panggilan saya kat rumah ialah ira
jadi kalau diterbalikkan .. ari
kalau cantumkan ariira
yg shahirah pulak
macam tak tau pulak tu kan nama penuh saya...
cantum cantum..
jadi ariirashahirah
tulah sebabnya..
kena tag orang ke?
yg kena tag::::::
miera syafira
cyma
...
p/s: entah kenapa tak boleh guna hyperlink hari ni ..

banjir di rumahku..

assalamualaikum,
hai semua selamat hari raya korban kepada semua... =)
hari saya nak minta maaf sangat sangat kepada iman, munirah,
dan juga kepada yg lain kerana tak dapat nk buat Tagging Game..
entahlah kan malas menguasai diri.. hehehe :p
sekarang ni tengah musim banjir dekat negeri2 yg bahagian utara kan
termasuklah negara2 lain
jadi sekarang ni kat Johor pun macam angin pun sikit berderu..
best sangat sangat hehehe :p
tapi yg malas ye nanti banjir pulak
dulu rumah saya pernah air banjir masuk dalam rumah
alhamdullilah sebab sehari je.. :)
tapi masa tu kena bersihkan rumah... :(
hehehe.. emosi tak setabil sikit.. :p
masa tu saya darjah lima ke enam..
yg saya ingat masa tu hari pertama kokurikulum,
so masa tulah nk tau kita masuk kelab atau persatuan apa
betul tak..?
masa tu balik sekolah agama tapi ayah saya tak jemput pun..
saya bukan main marah tau.. balik jalan kaki...
tapi balik2 je tau kereta dah tak boleh lalu.. sedih..
so tak dapat lah saya nak balik rumah..
tak dapatlah pergi sekolah esoknya..
mak saya cerita, air sampai paras lutut je..
masa tu ada ambil gambar tapi handfone tu rosak pulak.
tak dapat nak tunjuk.. ;{
sorry..
tapi kali ni dah tak banjir lagi sebab sungai dah dalam kan..

teruje sangat sangat!!!!!!

hahaha!!!! tajuk dia... ~~~
mestilah hari ni dah habis peperiksaan akhir tahun!!!
so dapat lah meng update blog...
overall ok but ada jugak yang susah...
esok saya nk post pasal tagging game.. so kepada iman rifqi , dan munirah ,
harap bersabar kerana sabar separuh dari iman..........
iman rifqi jangan nak perasan pulak :p
actually hari ni nak buat tapi masa pulak tak mengizinkan
ape tah lagi lepas ni kena sampul buku.. esok nak kena pulang balik buku teks
(kantoi sudah.. nk pulang baru nk sampul :p)
tak sempat dong.. nak sampul.. cause baca buku je <--- budak rajin
so tulah kan nak buat macam mana kita buat esok ok ^_^ hehehe..