rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

new entry ~caring pulak~

assalamualaikum, =)


first of the first sekali, saya nak say sorry sangat2 tak berupdate for one week! Lagipun bersebab, ingat saya ni saja2 ke tak update blog ha!! Erm~ ada masalah dengan mister internat!
ha~~~ macam nak giler ,, boring punya pasal lah!! Ok2 ape2 pun,, alhamdulillah dapat update ni :)

korang pernah tengok cerita 3 idiot tak?? Erm~ cerita tu macam mana ha,, tak pernah tengoklah~ Ok actually cikgu saya pernah cakap pasal cerita ni kat kelas,, rasanya dia punya moral of value dia bagus kot~ ni yang kena tengok ni,,, hari rabu 10 malam hanya di tv3 (eceh! dah macam juru iklan pulak!)

ha! hampir terlupa pasal banjir tu, alhamdulillah dah surut dah~ lepas cerita kat blog, terus surut,, ada tuah lah blog ni,, (perasaan pulak minah ni :p)

macam mana dengan barang sekolah korang?? dah settle semua? homework, sampul buku semua dah siap? (asal jadi caring pulak ni!) erm~ anyway happy new year,, korang ^_^

assalamualaikum, =)
sayonara ^_^


air dah naik belakang rumah!!

assalamualaikum,, semua =)
ha~~~~ mesti korang tertanya-tanyakan yg saya ni duduk kat mana?? saya ni duduk kat hostel cp jaya farm ,, ayah saya kerja kat situ,, kilang ni pulak berdekatan dengan sungai sayong so memang senang lah air naik,,
erm~ air dah naik,, kat belakang rumah, korang nak tengok tak? Tapi sebelum tu nak minta maaf dulu sebab saya zoom , mak saya tak bagi pergi belakang tu sangat~

















ha~ ni semua bukti ye,, tapi lepas dah lama tak keluar matahari, nak tau apa benda yg keluar, ni yg korang kena tengok gambar ni,,



nilah yg paling best tau, gambar ni pun susah nak shoot tau, sebab dia kan terbang,, erm, ni pun alhamdulillah sebab dapat shoot,
.
nampak ye sampai sini jelah yg saya kongsi
mintak diri dulu ye, bye, sayonara

kenapa blog ni macam ni???

kENAPA bLOG nI mACAM nI???
.
assalamualaikum,,
hari ni entah kenapa tulis balik pulak title?
jadi hari ni sempena post yg ke-52 ni
saya nak bagitau kenapa blog ni macam ni,,
.
blog ni satu page 4 post sekali
SEBAB post saya ni semua pendek2
haha
bukan apa sebab ketandusan idea je~~
korang bagilah idea pada saya ye ^_^
macam sekarang ni~
.
ha ni nak mintak pendat korang tentang blog ni
korang komen pasal blog ni
hari ni rasa macam nak edit blog
tapi tak tau nak buat macam mana:(
komen korang amat dihargai...
bye,, sayonara ^_^
m

gambar ceria :D


assalamualaikum,, semua
eceh! macam ramai sangat pulak yg baca ni~
.
kita terus kan apa yg saya tulis utk title malam ni~
korang nak tengok gambar adik saya yg ceria tak???
.

ni gambar malam ni
kat rumah atuk je~~
ni pun baru balik dari sana ^_^



eh! semut asal kau masuk rumah aku!!!

Assalamualaikum, =)
hai korang ,,,,,
ha,,,, hari ni tajuk pun gila2! sikit
ni yg nak cerita sikit ni!!!
semut kat rumah saya ni asal gathering
together-gether ha!!!
dah la tu kat tandas,,,,
kat dapur,,,
esh! geram betullah grrr~~~
.
entah2 tanda nak banjir kot!!
eh tu analis saya je~~~ ok
nak tau tak macam mana???
.
ha!!! macam ni,,
semut haiwan yg maybe fhobia dgn air KOT LAH
sebab kalau korang kat bilik air ,, pastu nampak semut!
apa yang korang akat buat???
kalau saya lah
siram dengan AIR
.
korang mesti sama jugakkan,,, ^_^
.
ok!! jadi bila hujan, air akan diserap oleh tanah
TAPI kalau terlampau banyak air
seperti hujan lebat yg berpanjangan
menyebabkan air akan terapung
dan memusnahkan rumah mereka ;(
mereka akan berpindah dan pergi ke tempat yg kering
sebagai contoh RUMAH kitalah,,,
.
NANTI kejap!!!!
saya yg tanya ,, saya yg jawab,,
bagus ~~~aduhai~~~
korang lah yg patut bagitau kan~~
asal pulak saya yg terangkan ni ha!!
.
p/s: korang! ni pendapat saya je tau
jangan pulak jadikan rujukan ke apa ke ok!!
.
ADA GAYA SAINTIS TAK???
TU CITA2 SAYA ^_^
.
oklah bye,,
assalamualaikum =)
sayonara.............
.

lah baru tau :/


Assalamualaikum,,, =)
hai semua apa khabar,,,,,,,,????
haha,,, hope baik je,,,
...
korang2 hari ni baru baru tau yg cikgu judy
tu org yg baik dan jugak FBI haha ,,
ingat kan dia sekali organisasi hitam,,,
dah tu first appreance dia org jahat kan ,,, sabo jelah,,,
...
korang kenal tak cikgu judy tu yg mana??
la..................
dia tu dalam Detective Conan lah,,,
ni pic dia,, kat bawah ni je,,,
sorry lah pic ni saya amik sendiri kat komik,,
tu yg kabur sikit (macam banyak je :/)
tak jumpa dlm internet lah,,
oklah bye sayonara
(teringin nak belajar bahasa jepun,, boleh borak2 dgn shinichi ke,,, haha)

sorry2 peace ^_^v


assalamualaikumm,,,, =)
hai korang2 semua hehehe....
shera ni ketawa macam tak buat kesahalan kat korang pulak...
sorry x berjuta-juta kali hahak,,,,
sorry lah ye tak berupdate beberapa hari,,,
saya ni nak update je tak sempat
tak sempat je nak update,,, nak buat macam mana kan???????
...
HA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
disebabkan tu saya nak tunjuk kan satu gambar,,,,
tengokkat bawah ni
.........................................
......................
............
...............
...
..
.
.......
......
....
...
..
.
haaaaaa comel tak?????
erm,,,,,,,,,, ni adik saya,,,
setiap kali lagu tema boboiboy keluar,,
erm,,, muka dia macam nilah,,,,
...
tapi lagu tu sampai sini je dia dah tak ketawa lagi...
...
Alien datang menakluki bumi,
Demi koko yang dicari-cari,
Mereka kan tiba tak lama lagi,
Apa mungkin terjadi?,
Jadi kita perlukan peyelamat bumi,
Boboiboy,
...
sampai situ jelah dia suka yang lain dah tak suka...
... macam mana hebat tak adik saya tu,,, :D
(budakperasanje)
...
ok assalamualaikum,,, bye sayonara
(sedang melambai tangan)

penat + happy giler

Assalamualaikum,,,, =)
...
hai semua .. Apa khabar,,, apa aktiviti pagi tadi,,,, ada yang best2 tak????? (saje je tanya hehehe) Actually korang erm,,, pagi tadi saya buat cup cake,,, saje je try... malam tadi sampai termimpi-mimpi dok...
...
Nak tau tak dah buat2 tu kan,, boleh terlupa pulak letak air,, habis dah macam bawah dia hangus,, hahaha tak boleh bla seyh....
...
tapi mana lah ada yg perfect giler buat atas percubaan pertama kan?????
tapi yg syok ye tu dalam dia lembut,,, haaaa!!! terer tak??? (cakap sambil terangkat kening sikit) lagi pun lain kali mesti dah terer dah buat.... boleh jual agak ye... hehehe just kidding ok..
...
korang just komen kat bawah situ,,, and ceritalah sikit apa yg korang buat pagi tadi,, ye...
bye... assalamualaikum..

nak mintak pendapat boleh?

assalamualaikum, =)
hehehe..
hari ni saya nak mintak pendapat korang ni,
tentang blog saya ni,,
dah tukar template baru,,,
saya nak minta pendapat korang je.....
terima kasih.....

hai korang,,,

assalamualaikum,, =)
hai,, korang apa khabar hari ni ,
nak tau tak kat rumah saya ni hujan,, sejuk...
kat rumah korang macam mana?????
...
- -' habislah dah lah mak saya tengah basuh kain..
eh! mesin yg basuh.. lah... hehehehe :p
erm korang,, klik lah sini ye
...
ni bukan apa utk korang jugak kan......
meh, meh lah klik ye,,
kita main klik, klik hari ni ,,,,
...
nanti korang boleh
minta saya ni klik korang punya pulak
ye ^_^..
...
assalamualaikum.. bye...

smile always k =)

...
Assalamualaikum, =)
hai apa khabar?
khabar saya pulak, dah ok sikit...
just tinggal selesema dengan batuk je.. jangan risau k..
(eh! macam lah ada orang nak kisah kan,, hehehe :p)
...
hai semua,,
dengan ganbar smiley face cartoon tu,,
moga korang semua pun happy k,
...
erm hari ni saya nak kongsi satu poem k,
ni saya dapat kat Hospital Kulai pagi tadi,,
sebab teman adik saya buat terapi carakerja kat sana..
erm.. baca lah k, -tapi dalam bahasa english tau-
...
think about how special
a smile is
it costs nothing, but
has the power to
enrich all
who receive it.
...
a smile brings inspiration
to the discouraged,
cheer to the sad,
and warmth to the troubled
it creates goodwill and
a feeling of friendship.
...
a smile only takes a moment,
but its memory can last forever,
so share some smiles...
...
jadi kongsilah senyuman k.. =)
...
p/s: sorry k, lama tak update..

sorry..

assalamualaikum,
saya ni kat sini nak minta maaf..
atau dalam bahasa inggeris ye
sorry........
eh! sorry2 korang dah terer bi kan... :p
...
semalam saya tak update pon...
hari ni pulak lambat giler update,, grr~~~
...
actually, saya ni demam sikit,
dgn campuran selsema, batuk sikit, dan sakit tekak
rasanya ni pakej yg lengkaap lah..
...
hari ni rasa macam tak semangat je nak tulis..
erm! saya nak mintak diri dulu ye..
jangan lupa doakan saya sembuh tau..
...
assalamualaikum, =)

apa yg saya suka =)


assalamualaikum,, =)
hari ni entry kali ni panjang sikit,
just terasa nak kongsi gambar ni je
meh, tengok bawah ni,,
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
comel tak?
ni kan budak kecik yg comel dalam cerita home alone,,
best giler cerita ni,
suka saya tengok,, =)
...
kali tengok bawah ni pulak..
...
...
...
...
...
...
...
...
...
shera ni macam tak de keje lain kan...
ni sape kenal,
rasa ye macam ramai tak kenal je....
nilah bloom dalam cerita winx club
pernah tengok cerita tu tak?
...
masa tu saya darjah lima
selalu tengok cerita lah..
tiap2 hari bila habis je mesti ada keluar laman web dia
sebab rasa teringin nak tengok sangat
saya bagi taulah kat ayah saya yg saya nak pergi cc
tapi saya kena bawa org yg pernah pergi kan,
yelah budak baru nak belajar la katakan...
bawa lah pakcik saya,,
lepas ayah saya tu dah kena desak,,
hehehe,, dapat pergi... :D
...
ayah saya hantarkan...
kat sana lepas tengok sikit je laman web tu dah bosan..
padan muka....!!! kah, kah, kah,
saya tengokpakcik saya tu main game je,
saya nak main tu jugaklah..
meh, meh tengok nilah game nye..
amboi dah pandai main game GTA pulak ye..
hehehe...
ni lah dia sketsa yg akan terjadi bila dah kemarok sangat dengan cerita karton..
...
...
eh nanti dulu, sekarang ni
saya dah tak suka dah tengok karton2 tu semua k
sekarang ni suka tengok karton ni
sape kenal ni pulak?
seorang detektif kecil yg comel
pernah menjadi seorang pelajar sekolah tinggi yg kacak
yg merupakan seorang detektif yg terkenal..
conan edogawa(gambar di atas)
atau
shinichi kudo
(gambar di bawah ye)
jangan sesekali ganggu saya
ketika sedang tengok cerita ni..
jangan sesekali.... hehehe :p
saya ni peminat setia Detective Conan tau...
oklah saya nak rehatkan jari jemari yg mulus ni dulu ye bye....

ku menghilang selama 3 hari?

assalamualaikum sebagai pemanis bicara
seribu kemaafan ku ucapkan..
kerana menghilang segenap hari..
(jangan salah faham ini buka pantun, harapmaklum) kah kah kah
...
actually saya ni menghilang kan diri dengan bersebab oke.
saya tengah mencari follower utk blog ni..
dalam group2 yg ada di fb
sebagai contah:
...
korang mesti pernah dengarkan sebelum ni
ala... lagi2 yg follow kak lyssa faizureen
...
actually saje2 je nak ikut tips kak lyssa tu je..
tak sangka jadi pulak..
horeey suka giler... hehehe terlebih-lebih pulak hehehe.. :p
...
sebenarnya macam tulah ceritanya
sambil2 boleh buat bw.. kan...
upkan follower, thanks to kak lyssa..
...
kalau sesiapa yg tau ada group lain tu add lah saya ye..
saya sudi utk berkongsi... ape2 je...
tengok baik tak saya.. :p hehehe..
jom kita serang group2 tu semua...
...
tu je yg saya nak kongsi hari ni
yelah kan mana tau ada yg rindu ke...
hehehe.. just kidding k...
...
k lah bye..
...
p/s: perasan tak dalam entry kali ni, banyak perkataan hehehe
actually saya tengah happy ni, maklumlah tengah cuti sekolah, hehehe..

Waaa best ye hari ni

assalamualaikum...
korang2 best betul lah hari ni dpat duit..
eceh! yang kat universiti tu lagi hebat RM200,
hehehe walaupun saya just dapat RM100,
but, still boleh tolong mak ayah kita semua kan?
...
ni semua jasa baik Perdana Menteri kita...
ni semua termasuk dalam bajet belanjawan 2012
nilah namanya Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.
...
dan yang lagi best tu..
balik awal hari ni ..
11 pagi, pada hal balik 1.30 petang
sebelum ni balik pukul 2.50ptg but cikgu baik suruh balik pukul 1.30
lepas tu suruh balik pukul 11pg pulak!
sape yg tak happy kan...
kan bagus tu.... boleh meng update blog ni hehehe.. :)
...
thanks also to sascha cause support me k :D that comment
i like you... hehehe
...
p/s: kalau sesiapa pelik kenapa ada tanda ini ... itu cuma
sebab dalam blog ni tak boleh nak spacing tu yg geram tu,
sabo jelah.... hehehe..

kalau centrekan post dalam blog salah ke?

Assalamualaikum..
hari ni bertajukkan seperti di atas..
hahaha.. macam lah tak pandai baca
korang rasanya tak salah kan kalau kita nak centrekan..
...
esh ni ha kawan saya ni bagi komen..
kenapa centre kan post shahirah?
..
adui.. tu pun salah ke????
ok kalau nak tau sangat
bila saya buat centre saya terasa macam comel je adui ada budak perasaan di sini
hahaha.. sebabnya.. cuma cuba-cuba je.
rasanya tak salah kan.. =)

Segmen : Santai Blogger



assalamualaikum,,,
hahaha.. kali ni memang lawak..
kenapa??
hari Rabu n Khamis saya tak online cause ada sebab tertentu.
so tak tau pulak ada org yg tag ariira shahirah.. hahaha,,, ape yg lawaknyer?
entah......... =) ..... aku sendiri tak faham..
Segmen : Santai Blogger
tak taulah kalau kena letak benda ni
tapi takut kena marah sebab tak letak, tu yg kena letak tu...
1.Tampal banner nie..(sorry xcantik)...kih3... dan linkkan ke entry nie..

2. Tuliskan kenapa korang pilih url korang mcm 2?

3. Tag 2 blogger lain..dan pastikan mereka tau..abah tag
4. Tinggalkan link entry segment korg di comment entry nie..
5. xwajib follow abah...nak follow xpe xnk follow xpe....nak follow twitter xpe..jom twitt2!! hehehe...
6. Tarikh tutup dirahsiakan sehingga diberitahu...tengok kerajinan nak salin url :p
dengan ni sekali....
sebabnye.. actually saya dah tulis dah kat tentang saya...
tapi saya terangkan lagilah...
sebab..
nama panggilan saya kat rumah ialah ira
jadi kalau diterbalikkan .. ari
kalau cantumkan ariira
yg shahirah pulak
macam tak tau pulak tu kan nama penuh saya...
cantum cantum..
jadi ariirashahirah
tulah sebabnya..
kena tag orang ke?
yg kena tag::::::
miera syafira
cyma
...
p/s: entah kenapa tak boleh guna hyperlink hari ni ..

banjir di rumahku..

assalamualaikum,
hai semua selamat hari raya korban kepada semua... =)
hari saya nak minta maaf sangat sangat kepada iman, munirah,
dan juga kepada yg lain kerana tak dapat nk buat Tagging Game..
entahlah kan malas menguasai diri.. hehehe :p
sekarang ni tengah musim banjir dekat negeri2 yg bahagian utara kan
termasuklah negara2 lain
jadi sekarang ni kat Johor pun macam angin pun sikit berderu..
best sangat sangat hehehe :p
tapi yg malas ye nanti banjir pulak
dulu rumah saya pernah air banjir masuk dalam rumah
alhamdullilah sebab sehari je.. :)
tapi masa tu kena bersihkan rumah... :(
hehehe.. emosi tak setabil sikit.. :p
masa tu saya darjah lima ke enam..
yg saya ingat masa tu hari pertama kokurikulum,
so masa tulah nk tau kita masuk kelab atau persatuan apa
betul tak..?
masa tu balik sekolah agama tapi ayah saya tak jemput pun..
saya bukan main marah tau.. balik jalan kaki...
tapi balik2 je tau kereta dah tak boleh lalu.. sedih..
so tak dapat lah saya nak balik rumah..
tak dapatlah pergi sekolah esoknya..
mak saya cerita, air sampai paras lutut je..
masa tu ada ambil gambar tapi handfone tu rosak pulak.
tak dapat nak tunjuk.. ;{
sorry..
tapi kali ni dah tak banjir lagi sebab sungai dah dalam kan..

teruje sangat sangat!!!!!!

hahaha!!!! tajuk dia... ~~~
mestilah hari ni dah habis peperiksaan akhir tahun!!!
so dapat lah meng update blog...
overall ok but ada jugak yang susah...
esok saya nk post pasal tagging game.. so kepada iman rifqi , dan munirah ,
harap bersabar kerana sabar separuh dari iman..........
iman rifqi jangan nak perasan pulak :p
actually hari ni nak buat tapi masa pulak tak mengizinkan
ape tah lagi lepas ni kena sampul buku.. esok nak kena pulang balik buku teks
(kantoi sudah.. nk pulang baru nk sampul :p)
tak sempat dong.. nak sampul.. cause baca buku je <--- budak rajin
so tulah kan nak buat macam mana kita buat esok ok ^_^ hehehe..

nk bagi tau jek...


Assalamualaikum...
hari ni saya ada berita sedih sangat.. :(
huhuhuhu...
erm... (betul2 kan tekak sikit)
sorrylah tu all follower blog ni... just bape orang je kot,,
my mom say ,
"masa peperiksaan ni tak boleh bukak internet, fokus pada pelajaran"
BAIK ibu ku tersayang...
so macam tulah maybe saya tak dapat nak buat entry yg seterusnya,
dalam masa beberapa hari ni ,maybe sampai hari Rabu,
tapi kalau saya ada peluang
saya takkan sia siakannya ok,
I PROMISE ^_^
kita haruslah patuhi semua yg ibu bapa kita suruhkan
selagi tak menyalahi undang2 dan hukum agama,
jadi saya wajib patuhinye kan ..
ok tu je yg saya nak tulis ni.. hehehe..
saya minta diri dulu,
Assalamualaikum, sayonara.. =)

Hobi Ku... ^_^


Assalamualaikum... ^_^ ...
hai apa khabar semua ..
ari ni saya nk crita skit pasal hobi saya
hobi saya adalah...
tengok....
....
.....
...
...
langit malam..
saya suka sangat ... sebab pada masa yg sama boleh lah kita menikmati keindahan alam ni yg diciptakan oleh Allah s.w.t. . bila saya tengok langit pasti ada rasa ketenangan yg mendalam di dalam diri.. korang try la mesti best...
Dalam dunia kita haruslah mensyukuri apa sahaja yg kita ada,, dan kita haruslah mensyukurinya kerana kita tak tau kan bila kita mati... kita haruslah terus beribadah kepada-Nya.

today nk kongsi gambar!!!!!!!

nilah dia adik saya...
namanya ialah Muhammad Aiman bin Hairudin
tarikh lahirnya = 12/5/2009
umur skrng = 2 tahun 10 bulan
org nyer comel...
tapi suka mintak dokong... je......
biasa dia ye isap jari tu...
comel tak ...????
ni masa dia baby ..
tapi dah pandai pozing..
tengoklah kan adik siapa.. =)
ni curi curi snap gambar ni..
jgn bagitahu dia tau.. hehehe..
nilah gambar yg terbaru tgh minum susu..
cuba tengok matanya..
bersinar tu...

Hari Depavali

selamat hari depavali saya ucapkan kpd semua rakyat malaysia yg beragama hindu..
semoga ceria selalu.. =)

untitled

assalamualaikum
firstly saye ungin mintak maaf kalau serabut kepala otak anda huhuhu..
kerna mlihat background dalam blog ni huhuhu..
kerna ia nampak comel sangat hehehe..
erm,,,, setiap hari ku cari___________________ ku cari_______________
cari_______________ cari ni ______________________
tidak terhitung banyaknya,,,,,,,,.........
ku cari background......... yg comel loteh... ingatkan ape..
akhirnya.. jumpa jugak =='
hehehe.. ayat dia~~~~~~~~~~~~
(balik ke normal)~~~~
alhamdullillah...
akhirnya ku berjumpa baackground yg ok ok gitulah
semua ni hasil dari pertolongan kak lisa faizuren n piknik..
i tabik you all,,,, hahaha... (seriusly~~~) ok..
org yg paling berjasa utk ni semua...
adalh
rakanku..... iman...
hush bangga la tu.. :)
n for follow her click here --------> http://miasaranajwa.blogspot.com
blog dia comel loteh...
ta caye tengok sendiri...
wahahaha... -kusudahmasukanginkeluarasap-
ariira nak mintak diri dulu :(
assalamualaikum,,, sayonara..

peperiksaan

periksa akhir tahun!!!!!!!!!!!!!!!
akhirnya dtg menjenguk diriku..
hahaha..
bak kata iman rifqi..
tbb..
rasanyer tadi macam mengigil bila nak hantar kertas pjk
ha!!! pjk!!! pun mengigil..
a'aaa... macam tak percayakan..
assalamualaikum,, bye,,, sayonara..

saat manis datang

mimpi..

hello.. erm ariira shahirah hari ni terbuka pulak hati nak cerita suatu mimpi yg menghantui diri sejak sekian lama ye..
mimpi ni saya dapat masa saya darjah enam..
erm,, ceritanyer bermula begini..
masa tu saya dengan tiba2 nyer ada kat rumah kawan saya ni yg bernama nurul..
saya jalan mundar-mandir seperti menuggu seseorang.. saya pun pelik..
tiba2 ada satu kepulan asap yg muncul kat tepi semak..
dan muncullah orang yg saya tunggu2 tu..
rupanya nia n mila..
yg peliknyer tu dia org pakai baju ORG2 FUTURE.. gitu..
dengan tanpa disedari saya boleh cakap macam ni..
"bila aku mati"..
dia org cakap ..
'kau akan mati masa umur kau 21 tahun"..
lepas tu saya terus terbangun..
dari miimpi tu..
sejak hari tu saya asyik teringat kan mimpi tu je..
sampai lah hari ni..
dalam hati saya selalu berkata adakah mimpi tu akan jadi kenyataan???
agaknye kalau mimpi tu jadi kenyataan macam mana???
tapi hanya Allah jelah yang tahu semua tu..
moral of the story.. is..
-kita haruslah selalu mengingati mati..
-di saat kita susah.. Allah lah tempat kita mencurah segalanya..
semoga korang semua dapat ikhtibar ye ok..
assalamualaikum.. bye.. sayonara...

hari ni sedih






hari ni saya sedih sangat sebab ada sesuatu yg berlaku kepada saya.. (ni serius) tau
masa tu saya nak keluar dari surau sekejap kat sekolah... pastu macam biasa cari kasut lah nak pakai tak kan lah nak kaki ayam (simpulan bahasa tu..) saya cari kasut tapi saya pelik mana pergi nyer kasut aku ni <- dalam hati.. saya cari2 tak jumpa2 tau.. pelik betullah macam mana lah saya boleh lupa.. esh2 tak patut.. pastu saya dengan tebal mukanya jumpa kawan saya.. saya cakap cam ni.. ehm... tolong kita sekejap boleh tak <- nada tergesa2.. dia pun pelik lah kenapa pulak dengan si shahirah ni.. dia tanya ada ape ni??? saya ckaplah boleh tak tunjukkan kat mana kita letak kasut tadi.. kawan2 saya semua gelak kan saya sedih betullah.. ni ke kawan ha!
dia pun tunjukkan lah.. kat mana kasut tu.. saya lah ni punya bengong gi cari kat tempat lain.. esh2 tak patut2... tulah kawan saya yg jadi heroin hari ni dalam hidup saya..
korang cuba fikir macam mana ada orang tu yang boleh lupa kasut dia sendiri kat mana?? cuba bayangkan tapi bagi saya pulak tak payah bayangkan pun tak pe.. sebab dah kena batang hidung sendiri.. inilah yg paling menyedihkan dalam hidup saya..
tapi utk senyum2 sikit jom kita layan gambar kat bawah ni.. (:

today..

today i'm so happy.. cause hari ni kawan saya punya hari jadi... ok kawan saya tu comel orang nyer... saya ceritakan sikit pasal dia ok..
orang nyer baik... tak berapa tinggi jgn marah... dia seorang yg penyayang.. erm apelagi ekkk tak terkata ape yg ade dalam diri dia...
sorry saye kena pergi sekarang cause ada hal sikit so nanti saya sambung tau..

kesilapan..

hari tu aq ade buat salah kat kawan aku
aku puntak tau kenapa aku buat macam tu
tapi mungkin masa tu aku teremosi sangat
kalau lah orang yg aku terbuat salah tu baca ni
aku nak minta maaf sangat
aku dah buat silap
tolong maafkan aku...

Hari Raya

hari raya sudah mahu tiba jom kita berseronok.. siapa2 yg nk join boleh telefon saya 6ber nyer
xxxxxxxxxx telepon jgn tk tepon pulak k.. cerita pasal raye, saya ada satu cerita tentang ari raye
tapi saya saran kan orgg yg tak suka cerita yg menyedihkan jgn baca ok

ceritanya bermula bergini...

masa tu hari raya pertama (taon lepas) kita orang sekeluarga+ keluarga atuk saye, biaalah enjoy2 mintak2 duit raye seronok sangat,,,, tapi dalam satu kesenorokkan tu pasti ada kesdihan yg dtng tak diundang betul tak sbab...

tiba2 je rumah atuk saya di gembarkan dgn kejadian yg berlaku kat depan rumah... saya dengar bunyi org menangis dan ssaya tau itu suara sepupu saya yang bernama abdul (nama samaran je) dan saya pun terus keluar... nak tau tak saya nampakape?

saya nampak kaki abdul ni berdarah kat bahagian antara buku lali ngan tapak kaki (sorry la saya tak tau tempat tu namanya ape) darah tu keluar banyak la juga.. ayh dia pun terus tengok n dia kata dalam juga luka tu n dia pun tanyer bagaimana ini semua boleh berlaku???

mak cik saya pun bukak cerita...
dia kata begini.. mak cik saya tu nk pergi kedai naik motor n biasalah budak2 kan kejar2 nak naik jugak kan. so sepupu saya yg lagi sorang ni naik dengan lancar sebab dah biasakan. tapi tak utk abdul sebab dia tak biasakan. kaki dia terus tersepit kat celah rantai kat motor tu.. n mok de saya pun terus jalan jer sebab tak perasan ada abdul kat belakang.. pas tu abdul ni terus cakap BERHENTI pas tu mak cik saya terus berhenti n tengok kaki abdul ni dah berdarah..

pas tu kita orang terus hantar pergi klinik..

THE END

misteri (kisah benar)

satu malam tu saya @ mak saya @ adik saya masuk kereta sbab nk gi rumah atuk. mak saya start je kereta tiba2 ada bunyi benda jatuh pas tu mak saya ckp ape bende kt kaki ni..
sekali bukak lampu jer nmpak manik yg saya gantung kt bawah cermin tengah kereta. dah la tu manik cik siti kita bagi pulak tu.. manik tu adik ipar cik siti yg bagi sbab dia ada tugasan kt Lubnan yelah dia tu kan askar.. jauh tu.. sayang sangat2 kat manik tu tau jgn salah fhm pulak.
WAIT!!!!! lupa pulak nk cerita dah lah babak yg paling penting ni nk tau tak manik tu jatuh tanpa sebab entah2 ......... '__' esh tak nk la ckp "benda tu" menakutkan je
agakye sbab apelahkan dah lah sampai skrang tak tau sbab ape..

puasa

puasa dari segi bahasa bermaksud menahan diri, manakala dari segi istilah syarakpula, ia bermaksud menahan diri daripada melakukan perkara yang membatalkan puasa bermula dari terbit fajar sehingga terbenam matahari.
puasa dapat membentuk umat islam supaya berjimat cermat dan tidak boros ketika berbelanja. disamping itu puasa memberi kesan baik kepada kesihatan.

kucing

semalam ada kucing datang kat saya, tiba2 je dia terus baring macam ulat gendon kat sebelah saya. pelik betullah kucing ni. warna kucing ni hitam n putih, belang2 tapi bukan harimau tau eh harimau belang kuning oren n hitam kan. salah pulak.. belang dia macam ni putih kat seluruh badan tapi hitam kat kaki, empat2 kaki dia n kat tengkuk sikit n kat atas kepala dia. kucing ni baring terus tidur. tak sedarkan diri langsung, tidur mati kot.. kucing ni macam menagih simpati pulak kat saya. tapi memang muka dia memang nampak kesian dengan muka sedih dia tu.
kucing ni tak pastilah jantan ke betina tapi kalau tengok perut dia yang besar tu macam betina ya maybe buntingkan.. ooo ye patutla asyik tidur je bunting.. tak jauh dari tempat saya duduk ada seekor lagi kucing bersam anak2 nya .. dok jilat2 bulu dia kat tepi tu.. macam tak ada kerja lain pulak tapi itu memang kerja dia pun kan.. anak dia ada 3 ekor.. semua comel2 gitu.. tiba2 pulak sikap kasih sayang kat kucing timbul pulak.. kalau la semua orang sayang kat kucing mesti tak akan berlaku kes2 orang buamg kucing kat tepi jalan kan.. alangkah bagusnya..

derita pertama (sajak)

adam ialah bapa kita
tercampak dari seberang dunia
kerana mencari syurga nan indah
di celahan buah kuldi
waktu terlantar di dunia baru
hari tengah malam nan suram
tidak mengerti apa terjadi
mulutnya bisu dan kaku
ia melihat sekeliling
mulai merasa cemas gelisah
segumpal awan hinggap di kening
bingung apakah itu
sepanjang malam ia tercengang
mengalir sungai duka di hati
bagai mana ku tempuh rimba
kegelapan sendiri
sepanjang malam
air matanya membelah muka bulan

tragedi.. 28/7/11

semlm de kursus penyebelihan kat sekolah.... tapi utk form 3 je. so utk form 2 cam saya ni jadi penonton je. saya n kwn saya tngok lembu kena sembelih kat blkng surau sekolah. lembu tu bulu mata dia cantik sngt lentik pulak tu. lepas tu cikgu pun dtg smbil bwk prng pnjng. pastu saya tngok cikgu sembelih lembu tu tapi saya tak tngok sampai habis sbab kwn saya ajak masuk surau. so tak dpt lah saya tngok sampai hbis. esok nye (hari ni) kita org mkn dging lembu tu mase rehat tadi, dging nye lembut sbab baru sembelih semalam.. kita org mkn satu dulang 4 org, saya mkn dgn kwn2 saya.. pastu kita org terpisah saya dgn zu, and a'ai dgn naj, kwn saya 2 org tu kata nk pergi tandas kat sekolah.. n saya dgn zu pergi surau, pas saya dgn zu dh siap kita org pergilah tandas yg sama juga utk jumpa dia org, pastu saya ternmpk dia org pergi kantin, kami pun tunggulah.. lama pulak tu, tapi tak muncul2 juga, kita org dh tak thn lagi asyik tuggu je kita org pun terus naik kelas, tup2 dia org dh ade kat dlm kelas, kita org geram dgn dia org tu.. lepas tu dia org kata tak bwk buku science ke? kita pun baru teringat yg buku kat makmal science, geram betullah, abis tu kelas kita org kat tingkat 4, makmal kat tingkat satu.. macam ape seyh... lepas kita org amik buku tu, kita org tanyalah tadi ada pergi kantin tak pastu dia ckp tak ade pun cuma lalu je depan kantin, rupa2 nya saya salah tengok ingatkan dia org pergi kantin.. dah saya kena bebel dgn zu.. kesian betullah saya kan ..

Menjaga Keharmonian Hidup..


Assalamualaikum.. ^^
hai.. sorry lah ye.. Kepada semua yang baca post ni tapi pendek sangat sampai tahap kritikal ni!! Jadi cik Ariira mengambil keputusan untuk update entry ni supaya lebih banyak ilmu yang kita dapat bersama..

CARA BERADAB DALAM MASYARAKAT...

Bersikap toleransi

- Toleransi ialah bersikap tolak ansur dan berlapang dada menerima pandangan orang lain.. Sikap ini juga amat diperlukan untuk menjamin keharmonian dan perpaduan... Umat Islam perlu bertoleransi dalam cara pemakanan mengikut budaya masing-masing..

(dalam erti kata lain.. Korang kena lah bersikap tolak ansur dengan orang lain.. apatah lagi yang berlainan bangsa dan agama.. Macam yang korang semua sedia maklum.. Malaysia kan rakyatnya berbilang bangsa, jadi kalau semua orang tak nak bekerjasama, tak adalah perpaduan.. kalau tak ada perpaduan, macam mana Malaysia nak maju??? ~Fikir-fikirkanlah dan selamat beramal..  ~('.')~ )

Hormat - Menghormati

-Menghormati orang lain ini bermaksud tidak memandang rendah kepada orang lain... Dengan cara menghormati orang lain juga masyarakat dapat melahirkan umat yang maju dan dapat berganding bahu dalam semua aspek atau urusan dalam kehidupan seharian... Kita hendaklah beramah mesra, bercakap dengan sopan dan memanggil dengan panggilan yang baik...

( ha! sekarang ni banyak kes berlaku pergaduhan kat sekolah.. Lepastu bila tanya kenapa? sebab ejek-mengejek..  Kalau dia  panggil orang lain baik-baik, mesti tak berlaku macam ni kan? Jadi, sudah terbukti lagi termaktub bahawa amalan hormat-menghormati ni sangat dititikberatkan dalam kehidupan kita...)

Tolong-Menolong

-Tolong-menolong dalam perkara yang baik sangat dituntut oleh Islam.. Tapi! Menolong dalam perkara maksiat dan kemungkaran dilarang kerana ia menambahkan keburukan kepada umat Islam..

(yang ini cik Ariira pelik! ada ke patut tolong orang buat jahat! bersubahat namanya tu~~ dalam kata lain.. bersama-samalah kita menanggung bersama dosa yang bertimbun itu.. Amboi~~ sahabat sejati betul -,-" haha xD)


Sampai disini saja lah yang dapat Cik Ariira kongsikan.. nanti kalau cik Ariira update pasal post ni Cik Ariira bagi tau kat entry yang lain eehh.. so beramai-ramailah kita menekan button follow di blog ini hihi xP

sayonara (selamat tinggal-jepun).. Arigatou gozaimasu (terima kasih-jepun) kerana sudi baca entry ini... ;)

Assalamualaikum.. ^^

doa penyeri kehidupan

doa ialah memohon kepada Allah yang merupakan keperluan rohani dalam kehidupan manusia. manusia tidak dapat hidup sempurna tanpa berdoa kerana manusia hanya mampu berusaha tetapi yang menentukannya ialah Allah. oleh itu. manusia perlu berdoa untuk mencapai sesuatu kejayaan.
doa juga menjadi saluran untuk kita memohon sesuatu kepada Allah. di samping it, doa merupakan senjata orang mukmin. hal ini dibuktikan dalam peristiwa keislaman Saidina Omar. hati Saidina Omar menjadi lembut dan memeluk Islam hasil keberkatan doa Rasullah s.a.w. . begitujuga kemenangan umat Islam dalam peperangan menentang kerajaan Parsi dan Rom hasil keberkatan doa mereka.

BESTFRIEND..




best friend adalah tempat untuk kita kongsi suka dan duka di dalam kehidupan seharian kita. best friend selalu menjadi teman yang dekat dengan kita (mestilah abis maksud best friend tu ape kalau bukan kawan baik, apelah shahirah ni tak patut tak patut) kadang kala best friend boleh menjadi lebih rapat dengan kita berbanding ahli keluarga sendiri sebab ahli keluarga mungkin lebih dewasa daripada kita ataupun lebih kecil daripada kita.

maybe itulah sebabnye tapi ni pendapat saya je..

detkitif conan

detiktif conan mengisahkan tentang seorang pelajar sekolah tinggi menjadi seorang budak sekolah rendah akibat daripada pil yang telah dipaksa makan kepadanya. nama sebenarnya ialah sinicikudo ketika dia menjadi seorang pelajar sekolah tinggi, kemudian dia menukar namanya kepada conan edogawa. dia mempunyai seorang temen istimewa yang bernama Ran, anak kepada penyiasat terkenal yang bernama Kogoro Mauri. sebenarnya Kogoro Mauri tidak buat apa-apa tapi conanlah yang telah menggunakan jam istimewanya untuk memberi ubat tidur kepadanya, kemudian memasang microfon di reben di lehernya. lalu dia akan menyelesaikan kes itu.
maafkan saya sekiranya saya tersalah memberi maklumat....

boring..

nilah baru kali pertama nye aq takk guna happy day.. oklah ape tajuk kita tadi? oh ye boringkan erm kadang2 ada masa nye kita boring kan, so rasa nyer ape kah aktiviti yg best bila kite dh boring.. teringin nyer nk tau lah. ha! aq dh tau ape kata kalau kita sign in blog? bagus juga cadangan tu. so rajin2 lah kita sign in blog k.

SELAMAT HARI IBU

korang semua happy tak hari ni? mesti korang happykan yelah sape tak tau hari ni kan hari ibu.
so korang bagi mak korang hadiah apa? dalam hidup ini kita cuma ada ibu kandung seorang sahaja, oleh itu kita haruslah menyayangi dia dengan sepenuh hati. walaupun kita ada buat salah sehinggalah membuat dia marah kat kita, tapi dia tetap memaafkan kita. lagipun dialah yang mengandungkan kita selama 9 bulan 10 hari,menjaga kita sehinggalah kita tahu menjaga diri dan dapat membezakan yang mana satu baik dan yang mana satu buruk. oleh itu kita haruslah menghormatinya sebelum dia meninggalkan dunia ini buat selamanya.

HAPPY DAY..

BUTTERFLY MERUPAKAN SUATU HAIWAN YANG SANGAT SAYA GEMARI.. KARENA IA SUNGGUH AMAZING..

PENCINTA BUTTERFLY



BUTTERFLY






BUTTERFLY YANG MENYINAR..

hello...

hai everyone...
my name shahirah, how about you? i hope you all in a pink of health..